آموزش دوخت لباس

دوخت لباس یکی از مهارت های پرسود ظریف است که باید به صورت اصولی آموزش دیده شود تا کارآمد واقع شود. آموزش دوخت لباس به شما این امکان را می دهد تا آثار بی نظیر و خلاقانه خلق کنید و برای خود کسب درآمد کنید. در این مقاله قرار است به نکات، ابزار و مراحل دوخت لباس بپردازیم.
ابزار مورد نیاز برای دوخت لباس
- پارچه
- چرخ خیاطی
- کاغذ الگو
- نخ و سوزن
- قیچی خیاطی
- متر خیاطی
- سوزن ته گرد
- صابون خیاطی یا خودکار حرارتی
- خودکار یا مداد
- اتو بخار
مراحل دوخت لباس عبارتند از:
- مرحله اول: فراهم کردن وسایل
قبل از خیاطی باید وسایل مورد نیاز برای طراحی و دوخت و دوز تهیه و آماده شود تا به راحتی و بدون اتلاف وقت، دوخت انجام شود.
- مرحله دوم: انتخاب پارچه
پارچه را باید با توجه به مدل انتخاب لباس انتخاب نمایید.
- مرحله سوم: الگوکشی
الگو باید متناسب با اندازه های فرد و مطابق با مدل انتخابی لباس کشیده شود که نیازمند پیروی از برخی اصول و تکنیک ها است. نحوه کشیدن الگو تاثیر بسیاری بر مدل و ایستایی لباس دارد که باید به صورت دقیق انجام شود تا از زیبایی خاصی برخوردار باشد.
- مرحله چهارم: برش
برش پارچه به روش های مختلفی انجام می شود که باید متناسب با پارچه و مدلی که می خواهید آن را برش زنید. برای برش پارچه باید ابتدا الگو را با استفاده از خودکار حرارتی یا صابون خیاطی روی پارچه منتقل کنید؛ همچنین می توانید الگو را با استفاده از سوزن ته گرد روی پارچه فیکس کنید و برش را انجام دهید.
- مرحله پنجم: دوخت پارچه
بعد از برش ابتدا باید لبه های داخلی لباس دوخته شود و سپس قسمت های مختلف لباس دوخته شوند و تمامی قسمت ها به یکدیگر متصل شوند. بعد از دوخت کلی لباس باید لبه های پایینی آن دوخته شود.
- مرحله ششم: افزودن جزئیات و تزیینات
بعد از اتمام دوخت باید جزییات لباس مانند دکمه، زیپ و… به لباس افزوده شوند و اگر نیازمند تزیین است تزیینات نیز به آن اضافه شوند.
- مرحله هفتم: نظارت نهایی
مرحله پایانی نظارت است که باید لباس دوخته شده را با دقت نظارت و پرو کرد تا اگر دارای عیب یا نقصی بود مشخص و برطرف شود.
- مرحله هشتم: اتوکشی
اتو کشی از مهم ترین اصول در خیاطی است که زیبایی و جذابیت لباس را دوچندان می کند و باعث ایستایی بهتر آن می شود.
نکاتی که باید بعد از آموزش دوخت لباس رعایت شود عبارتند از:
- تمرین مداوم: تثبیت هر چیزی در ذهن مستلزم تمرین مداوم است که باید بعد از یادگیری اتفاق افتد.
- افزایش خلاقیت: دوخت لباس یکی از هنرهایی است که فرصت های بسیاری برای خلاقیت ایجاد می کند. یک خیاط ماهر می تواند در بخش های مختلف دوخت خلاقیت خود را به کار گیرد و پیشرفت کند.
سخن پایانی
آموزش دوخت لباس فرصتی جهت رشد خلاقیت و یادگیری است که باید از آموزشگاه های مجهز و به نام اتفاق افتاد تا موثر واقع شود. اگر شما نیز به دنبال یادگیری دوخت لباس هستید شرکت در دوره های آموزشگاه مروارید سفید بهترین انتخاب جهت شروع مسیر پرشکوه خیاطی است.
دیدگاهتان را بنویسید