آموزش دوخت شلوار

آموزش دوخت شلوار یکی از مهارت های مهم و کاربردی در خیاطی می باشد که به شما این امکان را می دهد تا شلوارهایی با طرح ها و اندازه های دلخواه بدوزید همچنین شلوارها می توانند برای مصارف روزمره، کاری، ورزشی و مجلسی دوخته شوند.
انواع پارچه ها برای دوخت شلوار:
- جین
- کتان
- مازاراتی
- پشمی
- چرم
- لاکرا
- و …
شلوار های مختلفی وجود دارند که هر کدام برای موقعیت ها و سبک های متفاوتی مناسب هستند مانند:
- شلوار بگی: به شلوارهای گشاد گفته می شود که حالت رسمی ندارد.
- شلوار جین: این نوع از شلوارها به دلیل راحتی و دوام بالایی که دارند برای استفاده روزمره مناسب هستند.
- شلوار پارچه ای: شلوارهای رسمی هستند که برای ادارات و محیط های کاری و رسمی مورد استفاده قرار می گیرند.
- شلوار چرم: این نوع از شلوارها به دلیل ظاهر متفاوتشان در سبک های خاصی استفاده می شوند.
- شلوار جاگر: شلوارهای هستند که در قسمت ران گشاد و در قسمت مچ پا تنگ می شوند و در مچ پا از کش استفاده می شود و تفاوتی که با شلوار اسلش دارد در نوع پارچه و برش آن است در شلوار جاگر از پارچه های نازک تر مانند لنین استفاده می شود.
- شلوار یوگا: شلوار یوگا از پارچه های تهیه شدند که بسیار نرم و لطیف با کشسانی بالا هستند و برای ورزش کردن مورد استفاده قرار می گیرند.
- شلوار کارگو: این نوع از شلوارها گشاد و راحت هستند و معمولا جیب های بزرگی دارند.
- شلوار پالازو: این نوع از شلوارها کمر بلندی دارند و گشاد هستند و هر چقدر به مچ پا نزدیک تر می شود گشادتر می شوند.
مراحل دوخت شلوار
- مرحله اول: انتخاب پارچه می باشد که باید مناسب شلواری باشد که می خواهید بدوزید مانند پارچه های کتان ، جین ، پلی استر و…
- مرحله دوم: با متر خیاطی اندازه های مورد نظر برای طراحی الگو را بگیرید.
- مرحله سوم: الگوی شلواری که مد نظر دارید را روی کاغذ طراحی کنید الگو باید تکه های جلو، پشت، کمر و پاچه را داشته باشد یا می توانید از الگو های آماده استفاده کنید و بعد الگو را برش دهید.
- مرحله چهارم: الگو را روی پارچه بگذارید و با استفاده از سوزن، الگو را روی پارچه فیکس کنید.
- مرحله پنجم: پارچه را براساس الگو برش دهید اما دقت کنید که یک الا دو سانت جای دوخت بگذارید.
- مرحله ششم: تکه های جلو و پشت را بهم وصل کنید و بدوزید پارچه ای که برای کمر در نظر گرفته شده را به بالای شلوار دوخته و از بند برای اندازه گیری کمر استفاده کنید.
- مرحله هفتم: لبه پاچه های شلوار را بدوزید و دکمه و زاپ ها را در محل مناسب خود بدوزید.
- مرحله هشتم: شلوار شما آماده است اما باید به صورت کلی آن را بررسی کنید تا نقصی نداشته باشد سپس آن را اتو بکشید.
آموزش دوخت شلوار به شما کمک می کند تا بر اساس سلیقه خود و در طرح ها و اندازه های مختلفی که می خواهید شلوار بدوزید؛ همچنین با شرکت در دوره آموزشی دوخت شلوار آموزشگاه مروارید سفید، با انواع شلوارها و نحوه دوخت و تکنیک های آن آشنا شوید.
نکاتی که باید در هنگام دوخت شلوار مد نظر قرار دهید عبارتند از:
- پارچه
شلوار یکی از ضروری ترین پوشاک ها محسوب میشود که باید در عین زیبایی، راحتی نیز داشته باشد. پارچه شلوار باید متناسب با مدل مورد نظر انتخاب شود تا هم مقاوم باشد و هم راحت.
- اندازه
اندازه های مورد نیاز برای شلوار، اندازه دور کمر، دور ران، دور زانو و مچ پا است که در تمامی شلوارها یکسان است یعنی باید همه این اندازه ها گرفته شوند، آنچه تفاوت دارد مدل گرفتن اندازه ها است؛ اگر می خواهید شلوار شما کمی گشاد باشد باید متر را آزاد تر بگیرید یا اگر می خواهید هم اندازه شما باشد باید متر را متناسب با اندامتان بگیرید.
- مدل انتخابی
شلوارها مدل های متنوعی دارند که باید با توجه به سلیقه و نیاز خود آن را انتخاب نمایید که هر یک الگوی مخصوص به خود را دارند البته برخی از شلوار های راحتی الگوی خاصی ندارند و شما می توانید به راحتی آنها را بدوزید.
- دوخت کمر متناسب با مدل شلوار
شلوارها با توجه به مدلی که دارند کمرهای متفاوتی نیز دارند که باید با توجه به مدل، کمر آن را بدوزید البته برای عمده شلوارها می توان هر مدل کمری که می خواهید بدوزید که شامل کمر کش، زیپ و زیپ مخفی می شود. دوخت کمر دشواری های خاص خود را دارد اما اگر به صورت مداوم تمرین داشته باشید می توانید به راحتی شلواری زیبا بدوزید.
دیدگاهتان را بنویسید